Over ons | Kleding met een boodschap

De founders van FairRebel zijn Tjeerd Rebel en Daniëlle Rebel-Boeve.

FairRebel is niet alleen een fashion label, maar ook een beweging van ‘Rebels with a cause’: mensen die op willen staan tegen het onrecht in de kledingindustrie.

We willen mensen wakker maken voor wat er gaande is in de grote wereld van de Fast Fashion Industrie en ze uitnodigen om te kiezen voor een beter aanbod: de Slow Sustainable Fashion wereld. Dit is een betere keuze voor de kledingarbeiders, maar zeker ook voor jezelf. In dit kader is Danielle uit te nodigen als spreker in kerken, op conferenties of bij bedrijven.
 

Onze drive: "Wij houden van Jezus, en het is ons verlangen dat ieder mens Hem leert kennen, omdat hij de personificatie is van liefde en recht. Wij geloven dat God alle mensen heeft gemaakt en dat Hij ze allemaal even liefheeft. Vanuit ons christen zijn willen wij gehoor geven aan de twee grote lessen van de Bijbel:
Heb Lief en Doe Recht.

Naast onze liefde voor Jezus hebben we een passie voor fashion!
Als het om fashion gaat, vinden we het belangrijk dat de kwaliteit voorop staat. Een kledingstuk moet gemaakt zijn van mooie, premium stoffen. Style en fit vinden we ook een voorwaarde voor een goed kledingstuk. 
Omdat Heb Lief en Doe Recht onze drijfveren zijn, kan het niet anders dan dat onze kleding eerlijk gemaakt wordt en dat we zorgdragen voor de aarde.
  

Dit alles hebben we bij elkaar gebracht in ons bedrijf FairRebel: Faith, Fair, Fashion."
 


FairRebel Podcast 

Als FairRebel hebben we een Podcast gemaakt waarin we jou willen inspireren met de FairRebel Story. In deze podcast delen wij ons verhaal en onze droom met jou. We vertellen over onze drie pijlers: Faith, Fair, Fashion, en diepen deze uit. Veel luisterplezier!

        

Beluister hier de FairRebel podcast op je favoriete streamingsdienst!


De FairRebel Story

Kortgezegd is FairRebel een fashionlabel dat door middel van korte subtiele teksten Gods liefde en recht uitdraagt. FairRebel is gebouwd op 3 pijlers: Faith, Fair, Fashion.

Faith staat voorop, omdat geloof ons drijft in wat we doen. Jezus kwam naar deze aarde als mens om ons te laten zien hoe Gods oorspronkelijke plan bedoeld was. Jezus heeft laten zien hoe liefhebben eruit ziet, hoe we zonder oordeel met elkaar om kunnen gaan en hoe we elkaar in liefde kunnen dienen. Hij is daarin ons voorbeeld. Wat ons betreft is Jezus dus echt goed nieuws! De teksten en artworks op onze kleding hebben een link met dit goede nieuws.
Faith is daarbij dé drijfveer waarom we hebben gekozen voor Fair.
 


Fair was voor ons een logische keuze. Wij zeggen altijd ‘Fair fits the Gospel’. We dienen de God van gerechtigheid en Hij vraagt ons om recht te doen. We willen een bewustzijn creëren dat elk kledingstuk gemaakt wordt door een persoon, een persoon met een gezicht, met een leven, met een gezin. Als mens, moeten we recht doen aan deze persoon.

'Fair' en 'duurzaam' kent vele certificeringen, de één beter gewaarborgd dan de ander. Wij zoeken voortdurend naar samenwerkingen met bedrijven die willen staan voor eerlijke en duurzame kleding.

Dat betekent dat we willen dat iedere schakel in de productieketen een eerlijke prijs krijgt voor haar product. En dat de omstandigheden waaronder gewerkt wordt menswaardig zijn. Dus geen kinderarbeid, geen uitbuiting, geen extreem lange werkdagen en de productieprocessen moeten uitsluitend milieuvriendelijk zijn.

Hoewel je snel zou denken om juist met productie dichterbij huis te blijven, zodat dan de arbeidsomstandigheden beter zijn en het een stuk 'groener' is, is het helaas niet altijd gegarandeerd. In eerste instantie waren wij er zelf ook een beetje vanuit gegaan dat we vooral in Europa moesten laten produceren, zodat het dan gegarandeerd goede omstandigheden zouden zijn. Maar dat is helaas niet altijd het geval. Ook in Italië , Engeland, Spanje en Turkije zitten kledingfabrieken waar niet-Europeanen in vreselijke arbeidsomstandigheden aan het werk zijn. Binnen Europa zijn daardoor helaas niet altijd goede omstandigheden gegarandeerd.

Wij kiezen ervoor om onze ‘kleinere aantallen’ binnen Europa in goed gecertificeerde en gecontroleerde fabriek te produceren (Orimpex, Izmir Turkije). En we werken ook samen met plaatselijk naaiatelier 'Het Meetlint' in Lelystad. Ook met het oog op het milieu, door kortere afstanden te overbruggen met kleinere hoeveelheden. 

Als de aantallen groter zijn, willen we juist landen als Bangladesh, China (Stanley & Stella), India (Chetna Project) en Sri Lanka (Atlantic Rim) steunen, omdat ze ook de eerlijke productie nodig hebben. Hierbij letten we dan ontzettend goed op de juiste certificering, waarbij ook goede controles worden uitgevoerd, alleen dan gaan we met een dergelijke producent in zee. Door te kiezen voor productie daar krijgen zij ook een eerlijke kans op goede arbeidsomstandigheden, door de grote aantallen is het milieuaspect weer anders, omdat het beter te verdelen is.

Voor de stoffen die we gebruiken is het vereist dat ze goed gecertificeerd zijn, zodat niet alleen de arbeidsomstandigheden van de naaiateliers in orde is, maar ook van de arbeiders die de stoffen tot stand hebben gebracht. Binnen de textiel zijn er vele certiceringen, waarvan er veel zijn die niet zoveel zeggen. Daarom kiezen wij voor certiceringen die goed en veelvuldig gecheckt worden, denk daarbij aan FairTrade, GOTS en FairWear.

Als je thuis bent in de wereld van duurzaam en fair, dan weet je dat dit een proces is wat voortdurend in beweging is en die ook voortdurend gemonitord moet worden. Geen enkel bedrijf kan stellen 100% fair en duurzaam te zijn, FairRebel dus ook niet. Wat we wel kunnen stellen is dat we ons 100% in zullen zetten voor een eerlijke wereld met respect voor Gods schepping en dus zullen anticiperen waar dat nodig is.

Het kon dus niet anders dan dat we zouden kiezen voor fair en we merken dat we met FairRebel meer awareness creëren onder individuen, maar ook bij bedrijven, kerken en organisaties. Het is mooi om te zien dat ook deze laatste groepen steeds vaker willen kiezen voor fair textiel en merchandise. 
 


En daarmee komen we bij onze derde F: Fashion. FairRebel maakt kleding die van premium kwaliteit is, die een goede fit heeft en die tijdloos van design is. We noemen dit keypieces: topstukken in je kledingkast, die voor elke gelegenheid passen en die niet trendgevoelig zijn.

FairRebel samengevat in 3 woorden: Faith, Fair en Fashion.

Join the FairRebel Family!

© 2018 - 2021 FairRebel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel