Over ons | Kleding met een boodschap

De founders van FairRebel zijn Tjeerd Rebel en Daniëlle Rebel-Boeve.

"Wij houden van Jezus, en het is ons verlangen dat ieder mens Hem leert kennen. Wij vertellen anderen graag over wie Jezus is en welke rol Hij in ons leven speelt. Kleding leent zich goed voor evangelisatie, maar we misten daarbij in het bestaande aanbod de subtiliteit. Als het om fashion gaat, vinden we het belangrijk dat de kwaliteit voorop staat. Een kledingstuk moet gemaakt zijn van mooie, premium stoffen. Style en fit vinden we ook een voorwaarde voor een goed kledingstuk. Vanuit ons christen-zijn willen we uiteraard niet voorbij gaan aan een eerlijk productieproces en zorg voor de aarde. Dit alles hebben we bij elkaar gebracht in ons bedrijf FairRebel."
 


FairRebel Podcast 

Als FairRebel hebben we een Podcast gemaakt waarin we jou willen inspireren met de FairRebel Story. In deze podcast delen wij ons verhaal en onze droom met jou. We vertellen over onze drie pijlers: Faith, Fair, Fashion, en diepen deze uit. Veel luisterplezier!

        

Beluister hier de FairRebel podcast op je favoriete streamingsdienst!


De FairRebel Story

Kortgezegd is FairRebel een fashionlabel dat door middel van korte subtiele teksten het evangelie uitdraagt. FairRebel is gebouwd op 3 pijlers: Faith, Fair, Fashion.

Faith staat voorop, omdat daar onze diepste ‘why’ in verborgen ligt. Het is ons verlangen dat mensen in aanraking komen met het goede nieuws van Jezus Christus. Het uitdragen van dit goede nieuws heeft God in de handen van zijn kinderen gelegd, in de volgelingen van zijn Zoon. Wij dus! Dit is geïnspireerd vanuit de grote opdracht in Mattheus 28: "Ga dan heen, maak alle volken tot mijn leerlingen." God heeft het ons toevertrouwd!
Maar dat uitdragen is niet altijd makkelijk. Misschien herken je het wel dat je best iets wil delen over je geloof, maar dat je de ingang of de woorden niet vindt. 
Op de fair fashion van FairRebel staan subtiele teksten die bij niet christenen nieuwsgierigheid opwekken, waardoor een geloofsgesprek soepeler en natuurlijker ontstaat.
FairRebel is dus een middel om dat gesprek makkelijker te laten plaatsvinden, gewoon op de plek waar je dagelijks bent. Dus op je werk, je studie, een verjaardag, langs de kant van het voetbalveld.
 


Fair was voor ons een logische keuze. Wij zeggen altijd ‘Fair fits the Gospel’. We dienen de God van gerechtigheid en Hij vraagt ons om recht te doen. We willen onder christenen een bewustzijn creëren dat elk kledingstuk gemaakt wordt door een persoon, een persoon met een gezicht, met een leven, met een gezin. Als volgeling van Jezus, moeten we recht doen aan deze persoon.

'Fair' en 'duurzaam' kent vele certificeringen, de één beter gewaarborgd dan de ander. Wij zoeken voortdurend naar samenwerkingen met bedrijven die willen staan voor eerlijke en duurzame kleding.

Dat betekent dat we willen dat iedere schakel in de productieketen een eerlijke prijs krijgt voor haar product. En dat de omstandigheden waaronder gewerkt wordt menswaardig zijn. Dus geen kinderarbeid, geen uitbuiting, geen extreem lange werkdagen en de productieprocessen moeten uitsluitend milieuvriendelijk zijn. Dit controleren we door samen te werken met bedrijven 'dichtbij huis' (liefst Nederland of anders Europa), zodat de arbeidsomstandigheden gewaarborgd zijn. Voor de stoffen die we gebruiken is het vereist dat ze goed gecertificeerd zijn, zodat niet alleen de arbeidsomstandigheden van de naaiateliers in orde is, maar ook van de arbeiders die de stoffen tot stand hebben gebracht. Binnen de textiel zijn er vele certiceringen, waarvan er veel zijn die niet zoveel zeggen. Daarom kiezen wij voor certiceringen die goed en veelvuldig gecheckt worden, denk daarbij aan FairTrade, GOTS en FairWear.
We produceren ook buiten Europa en ook dan kiezen we uitsluitend voor certificeringen die 'zwaar' gecontroleerd worden, zodat er ook dan toezicht gehouden wordt door een onafhankelijk orgaan. 
Als je thuis bent in de wereld van duurzaam en fair, dan weet je dat dit een proces is wat voortdurend in beweging is en die ook voortdurend gemonitord moet worden. Geen enkel bedrijf kan stellen 100% fair en duurzaam te zijn, FairRebel dus ook niet. Wat we wel kunnen stellen is dat we ons 100% in zullen zetten voor een eerlijke wereld met respect voor Gods schepping en dus zullen anticiperen waar dat nodig is.

Het kon dus niet anders dan dat we zouden kiezen voor fair en we merken dat we met FairRebel meer awareness creëren onder individuen, maar ook bij bedrijven, kerken en organisaties. Het is mooi om te zien dat ook deze laatste groepen steeds vaker willen kiezen voor fair textiel en merchandise. FairRebel helpt bedrijven, kerken en organisaties om hun kleding niet alleen fair te maken, maar ook meer fashion, waardoor het met nog meer plezier door de mensen wordt gedragen. Dit laatste noemen wij FairRebel-Partners.
 


En daarmee komen we bij onze derde F: Fashion. FairRebel maakt kleding die van premium kwaliteit is, die een goede fit heeft en die tijdloos van design is. We noemen dit keypieces: topstukken in je kledingkast, die voor elke gelegenheid passen en die niet trendgevoelig zijn. Momenteel uit zich dat in mooie basics en accessoires die we komende tijd uit willen breiden met nieuwe items die nog meer Fashion uit zullen stralen!

FairRebel samengevat in 3 woorden: Faith, Fair en Fashion.

Join the FairRebel Family!

© 2018 - 2021 FairRebel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel