DOE/RECHT

Recht doen aan mensen en God's koninkrijk, dat is wat wij willen!

Het DOE/RECHT T-shirt is ontwikkeld door FairRebel & Droomgever. Met dit label maken wij samen met jou een statement tegen het onrecht in deze wereld. Te veel mensen in deze wereld lijden aan extreme armoede of gaan gebukt onder geweld, misbruik en uitbuiting.

Het is aan ons om recht te doen in deze wereld en om te zien naar de ander. Samen kunnen we een stem zijn voor diegenen die in de schaduw van deze wereld leven.

Bescherming van zeer kwetsbare kinderen

De opbrengst van dit DOE/RECHT item komt in zijn geheel ten goede aan de bescherming van kinderen die zich begeven in zeer kwetsbare omstandigheden. Denk daarbij aan kinderen die bijvoorbeeld gedwongen worden tot prostitutie of slavernij. Compassion is een organisatie die zich inzet voor deze kinderen. De opbrengst van dit DOE/RECHT item draagt bij aan het Compassion fonds 'Zeer kwetsbare kinderen'

Droomgever

Wie is Droomgever? Vanuit een authentiek denkkader ontwikkelt Droomgever slimme, creatieve en krachtige communicatie-concepten die gezicht geven aan unieke dromen, ambities en doelstellingen. Droomgever is het bureau voor organisaties die de wereld écht wat te vertellen hebben. 


'...Has a Name' collectie

Hulp voor misbruikte kinderen én de familie

Samen met vrouwenbeweging Lume lanceren we een gezamenlijke productlijn '...Has a Name'. Met deze samenwerking en nieuwe serie producten willen we als FairRebel en Lume onze krachten bundelen en gezamenlijk mannen en vrouwen aanmoedigen hun geloof uit te dragen. Deze nieuwe gezamenlijke productlijn van christelijke fashion-accessoires draagt de naam ‘… has a name’. Dit verwijst naar de eigenschappen en namen van Jezus. Ook wordt er door de verkoop van deze items geld ingezameld voor het goede doel; missionaire projecten van Lume-vrouwen in binnen- en buitenland. Zo gaat de winst van de tas en sokken (alleen verkrijgbaar via de Lumeshop) naar het project van Lume-vrouw Diordre: hulp voor kinderen die slachtoffer zijn van seksueel misbruik en uitbuiting. 


#nietalleen

Speak to me
I'm listening
#nietalleen

Verhaal achter dit t-shirt

Dit shirt is gemaakt naar aanleiding van de beweging ‘’nietalleen.nl’’
Deze beweging is ontstaan tijdens de Corona-crisis. De missie van nietalleen.nl is om mensen te verbinden: hulpgevers en hulpvragers bij elkaar brengen. Deze prachtige missie past bij FairRebel, omdat wij ook mensen willen verbinden en in gesprek willen laten komen met elkaar. Dit doen wij door middel van teksten op fairtrade en duurzame kleding die uitnodigen tot een geloofsgesprek. Kort gezegd: Faith ~ Fair ~ Fashion.

Als christen wil ik graag mensen helpen, maar ik kan vaak niet aan iemand zien dat hij hulp nodig heeft of verlegen zit om een praatje. En een hulpvrager kan niet aan mijn buitenkant zien dat ik iemand ben die graag wil helpen of wil luisteren. Daarom draag ik dit t-shirt. Ik hoop dat mensen de quote #nietalleen herkennen en mij zullen aanspreken. Tegelijk helpt het t-shirt mij om scherp te zijn, mijn ogen en oren open te doen, zodat de Heilige Geest mij ook kan zeggen op wie mijn oog mag vallen, zodat ik mijn hulp kan aanbieden.

De tekst ‘Speak to me, I’m listening’ is mijn gebed naar God: ‘Spreek tot mij, ik wil naar U luisteren.’ En voor de hulpvrager is het een uitnodiging: ‘Praat maar tegen mij, ik wil graag naar je luisteren.’

Doel van dit t-shirt en de verkoopprijs

We hopen dat de beweging ‘’nietalleen.nl’’ groter en bekender zal worden en ook een duurzame beweging in Nederland zal zijn en blijven. Een beweging die laat zien wie de kerk van Jezus Christus is. 
We hopen dat oudere mensen, eenzame mensen en mensen die hulp nodig hebben de quote zullen herkennen: #nietalleen

Zolang de Corona crisis duurt, zullen we niet veel 'op straat' zijn. Toch kun je aan jouw omgeving al laten zien dat jij iemand bent die hulp wil bieden door bijvoorbeeld op je social media een post te doen over dit shirt. Naast je hulp aanbieden, inspireer je dan ook andere mensen om hetzelfde te doen, waardoor de #nietalleen beweging uitbreidt. Zo kun je nu al vanuit je huiskamer bijdragen aan deze beweging!

Als we weer volop kunnen functioneren, hopen we dat #nietalleen onverminderd actief zal blijven. We zien het dan zo voor ons: Jij bent ergens en draagt je #nietalleen t-shirt. Iemand komt naar je toe en zegt: ‘Mooi t-shirt’. Jij antwoordt en zegt: ‘Vertel, wie ben je, en hoe kan ik je helpen?’

Dit t-shirt hoor bij onze #doerecht lijn. Items uit deze lijn zijn uitsluitend bedoeld om recht te doen. We willen dat dit #nietalleen t-shirt zo toegankelijk mogelijk is en dat zoveel mogelijk mensen dit t-shirt gaan dragen om te laten zien dat zij bereid zijn om te helpen. Onze leverancier heeft meegewerkt aan het mogelijk maken van dit t-shirt, door het voor een hele lage prijs te leveren. Dat is de reden dat we het ook voor deze prijs aan kunnen bieden. Er zit dus geen winstmarge in de verkoopprijs.

 


Museum of Humanity

"elk mens het waard is om waardig in beeld te worden gebracht"

Precies om deze reden werd het Museum of Humanity de locatie voor de fotoshoot van onze No other Name collectie!
Ook wij geloven dat elk mensen het recht heeft om 'in beeld' te zijn. Ook de mensen die werkzaam zijn in de textielindustrie. En zij worden nog (veel) te vaak niet gezien. Toen we belden met oprichter en fotograaf Ruben Timman was hij gelijk enthousiast! Het was een voorrecht om te mogen shooten in deze inspirerende omgeving.

Over het museum...

In 2001 kreeg fotograaf Ruben Timman een bijzondere droom:
Hij bezocht het Museum der mensheid en werd rondgeleid door Kofi Annan.
Tijdens deze rondleiding doet hij een schokkende ontdekking: het museum verkeert in vervallen staat. De vitrinekasten zijn bedekt met stof, het glas is gebroken en het is er donker.

“De droom liet me niet los en zo ontstond het verlangen om middels foto’s de schoonheid en waardigheid van de mens te midden van een gebroken wereld aan anderen te laten zien. Met die wens in mijn hart en mijn camera in de hand ben ik op pad gegaan en mijn droom groeide uit tot iets concreets: het Museum der mensheid.”

Vanuit zijn overtuiging dat elk mens het waard is om waardig in beeld te worden gebracht heeft Ruben sinds de droom duizenden mensen geportretteerd. Zo ontstond het verlangen om een plek te creëren waar kunst, cultuur en maatschappelijke vraagstukken elkaar ontmoeten. Een museum waar al de geportretteerde meesterwerken in hun volle glorie te bewonderen zijn! Sinds 23 maart 2019 is die plek te bewonderen op het Hembrugterrein in Zaandam.

Bezoek het museum en laat je meenemen in de bijzondere verhalen van al deze prachtige mensen van over de hele wereld: Gods schepselen!


 

© 2018 - 2021 FairRebel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel