Stories
 

Speak up!

De teksten en artworks op onze kleding doen iets met de dragers van de items. Wij vinden het heel tof om te horen wat het met jou doet.
Heb je gesprekken naar aanleding van de teksten, of doet het dragen van fair kleding iets met jou? Deel het met ons! 
Wij horen graag de FairRebel stories.
Zo moedigen we elkaar aan om lief te hebben en recht te doen! 
Op deze pagina lees je enkele van deze stories. 

 


Margriet, Leaves the 99, Rebel with a cause

"Het stukje woord van God geeft me extra kracht"

Het stukje fairtrade kleding en op een subtiele manier Gods woord uitdragen vind ik echt een super vondst!

Ik draag het graag omdat de pasvorm en materiaal erg lekker aanvoelen. Het stukje woord van God geeft me tijdens een moeilijke bespreking of moment ook extra kracht! Soms meer dan het dragen van een kruisje! Woorden zijn krachtig dat merk je gewoon!

Ik heb nog geen geloofs gesprekken gehad! Ik heb de kleding niet lang kunnen dragen, omdat ik vrij snel na aankoop zwanger werd! 

 


Tjetien, Leaves the 99 en All counted

"dit shirt met het kaartje erbij zo passend voor mijn verhaal was"

Ik was op zoek naar duurzame en christelijke kleding. Via google kwam ik op de site van FairRebel terecht en dan sprak me meteen aan.

Ik heb nu 2 kledingstukken van FairRebel. Een T-shirt en een haarband. Beide draag ik graag. Het shirt draagt heel licht en past heel goed.

Het shirt heeft zeker geleid tot een geloofsgesprek. Ik was bezig met het schrijven van mijn getuigenis, precies toen kwam het shirt binnen en daarbij zat een kaartje met het verhaal van de 99 schapen. Leaves the 99.. dat kaartje beschreef precies mijn verhaal en heb ik dan ook gebruikt bij mijn getuigenis. Ik ben dat verloren schaap dat verdwaald was en weer is terug gevonden door de Heer. Dit heeft zowel binnen de kerk waar ik heen ga als bij mensen buiten de kerk die mijn getuigenis hoorden geleid tot een geloofsgesprek . Mensen vonden het zo'n mooi verhaal hoe ik bekeerd ben, maar ook dat dit shirt met het kaartje erbij zo passend voor mijn verhaal was.

 


 Aniek, That Glorious Day

"Je moet omkijken naar je naasten en naar de natuur"

Ik vind het belangrijk dat iedereen een eerlijk loon krijgt. Daarom heb ik besloten zoveel mogelijk duurzame kleding te kopen. En ik probeer ook kleine ondernemingen te ondersteunen als ik erachter sta.

Ik draag FairRebel kleding graag omdat het lekker zit maar ook omdat ik hiermee wat kan uitdragen. Er staat toch een tekst op die vragen geeft.

Vrienden van mij vroegen waarom ik juist FairRebel kleding kocht. Dan ga ik al snel naar het geloof. Omdat dat mijn drijfveer is om zo veel mogelijk duurzame kleding te kopen. Je moet omkijken naar je naasten en naar de natuur. 

 


Kady, I have DECIDED

"ik draag dit kledingstuk ontzettend graag, als ik het aantrek voel ik mij trots en sterk"

Toen ik dit kledingstuk(I have decided) zag deed het mij meteen glunderen, voor een moment was ik terug op die grote dag 11 december 2017, mijn doop. Het moment dat ik besloot om Jezus toe te laten in alle delen van mijn hart. Om Hem te volgen waar Hij mij ook naartoe zou leiden, om met volle vertrouwen op Hem te leunen, alle dagen van mijn leven. Mijn oude ik mocht ik afdoen, ik was haar niet meer, nee ik ben nieuw geworden in Hem. Wat een grote liefde- eentje die alles overstijgt.

Ik draag dit kledingstuk ontzettend graag, als ik het aantrek voel ik mij trots en sterk omdat het mij doet denken aan Hem. Wat Hij voor ons/ mij allemaal heeft overgehad. Daarbij is het T-shirt ontzettend cool te stylen. Ik draag het graag met een skinny jeans/ hoge jeans en sneakers of juist boven een rok met een colbertje. Je kan er alle kanten mee op.

Collega’s op mijn werk vroegen mij waar FairRebel voor staat in het logo op mijn mouw zagen ze al het kruis. Ik heb toen in mijn eigen woorden mogen vertellen waar dit merk en deze tekst voor staat: dat Jezus onze redder is, dat God ons zo erg lief heeft dat Hij zijn enige zoon zond om te sterven voor onze zonden én dat ik besloten heb Hem te volgen. Ook is het meteen een opening om te vertellen dat veel kleding niet fair is, dat wij (ikzelf soms ook niet) ons daar vaak niet bewust van zijn máár het mooie is dat dit merk ons helpt om er bewustwording voor te krijgen en to share the good news!!!

 


 Esther, Seventy X 7

"maar wel op een subtiele manier"

Het leek mij tof om een trui te hebben met een christelijke tekst, maar wel op een subtiele manier. En dat sluit aan bij FairRebel kleding stukken, dus vandaar dat ik bij jullie mijn trui kocht.

Ik draag het graag, omdat het een simpele, maar mooie trui is en het design vind ik ook heel leuk! 

 


Thijs, Seventy x 7

"eerlijke kleding dragen is daarom iets waarvan ik geloof dat God het ons opdraagt"

Ik besloot mijn FairRebel kleding te kopen omdat ik de items onwijs gaaf vind met de subtiele teksten erop. Ik hou van mooie kleding die lekker zit en dat heeft FairRebel allebei! Het is fijn dat het fairtrade kleding is. Ik was daar eigenlijk zelf niet zo mee bezig tot ik het verhaal van FairRebel hoorde en inzag dat het iets is wat hoort bij het leven als christen. Het mag niet zo zijn dat anderen eraan onderdoor gaan dat wij bepaalde kleding moeten krijgen of dragen. God roept ons op om recht te doen, en eerlijke kleding dragen is daarom iets waarvan ik geloof dat God het ons opdraagt. Omdat het bij zijn koninkrijk past!

FairRebel kleding zit erg lekker en heeft een goede en fijne fit. De kleding is erg duurzaam omdat de kwaliteit van de kledingstukken niet tot nauwelijks achteruit gaat naarmate de tijd verstrijkt.

Ik heb helaas nog geen gesprek gehad over mijn FairRebel kleding! Kan ook komen door de corona crisis waar we nu in zitten. Heb wel een aantal keer een opmerking gehad over mijn Seventy x 7 trui dat mensen het een gave trui vonden. Dat is een mooi begin ;). Ik geloof zeker dat deze gesprekken meer zullen komen en dat God er doorheen wil werken!

 


Christian, Seventy ×7

"Misschien moet je hem/haar maar vergeven, je weet wel, 70x7!"

Faith: "kinderen vroegen er wel eens naar wat 70x7 betekende en ik legde het uit."

Fair :"het voelt goed om iets te dragen waar iemand eerlijk voor betaald is."

Fashion: "ik vind aparte kleding van FairRebel interessant."

Het was voor mij in eerste instantie aantrekkelijk om met mijn kleding iets uit te dragen wat hopelijk bij mijn gedrag past. Daarnaast vind ik aparte kleding van Fairrebel interessant en dat het Fair is, was mooi meegenomen!

FairRebel kleding zit lekker en blijft lang goed (ook na vaker wassen), daarnaast voelt het goed om iets te dragen waar iemand eerlijk voor betaald is na het maken ervan.

Ik geef les en kinderen vroegen er wel eens naar wat 70x7 betekende. Ik legde het uit en sindsdien hoorde ik het ze onderling wel eens tegen elkaar zeggen: 'Misschien moet je hem/haar maar vergeven, je weet wel, 70x7!' Dat was heel gaaf om mee te maken!

 


 

© 2018 - 2022 FairRebel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel