Recht en gerechtigheid

Hi! Mega leuk dat je mijn gastblog leest! Ik mag wat met jullie delen over mijn “fair journey”.
Onlangs zijn er bijzondere dingen gebeurd in mijn denken en is recht en gerechtigheid een belangrijke rol gaan spelen. Ik heb echt een hele andere kijk gekregen op ons leven hier en hoe we hier met elkaar omgaan. Ik zal jullie een klein kijkje geven in mijn leven.

 

Even voorstellen

Ik ben Isabelle den Hollander, ik ben 23 jaar oud en ik kom uit Lelystad. Ik ben net terug van een mega bijzonder half jaar in Australië en de Salomons Eilanden. Ik heb een DTS (Discipelschap Training School) gedaan via YWAM (Youth With A Misson) en heb hier in een half jaar veel geleerd over missionair zijn en waarom Jezus ook mij wil gebruiken om het goede nieuws te delen met elkaar en de rest van de wereld.
In dit half jaar is vooral recht steeds meer gaan leven in mijn hart. Voor mij waren er steeds meer dingen die voor mij anders konden en waar ik zag dat Jezus’ Licht nodig was. Ook voelde ik dat ik niet op elk gebied wat kon veranderen, dit was onmogelijk dacht ik. God gebruikt een ieder om gerechtigheid te bouwen in Zijn koninkrijk, maar niet allemaal op dezelfde plekken. Ik besefte mij dat God mij, maar ook jou, dus roept voor iets heel specifieks.

 

Kleding shoppen was mijn passie

Ik ken Danielle en Tjeerd (de échte rebels) uit de jeugdgroep van mijn kerk. Zij leidden mijn kleine groep en ik kan zeggen dat zij altijd een grote impact hebben gehad op de kijk naar mezelf, anderen en het geloof. Mijn groei is te danken aan hun hart voor God en voor mij. Ik mocht helemaal mezelf zijn bij Daniëlle en Tjeerd.
Op een bepaald moment kwam ik in aanraking met hun idee om een fair kledinglijn te starten. Ik vond het wel een leuk concept, maar vertelde mezelf al gauw dat het in ieder geval niets voor mij was. Daniëlle deelde dat zij alleen nog maar fair en duurzame kleding kocht en daarmee niet bijdraagt aan de oneerlijke handel en maak van kleding. Nu was ik echt overtuigd, dit is écht niks voor mij. Ik vind shoppen één van de leukste dingen die er is ( vraag mijn lieftallige verloofde). Iets nieuws kopen/hebben maakt mij heel gelukkig, ik word er gewoon echt heel blij van. Ik kan daardoor ook wel zeggen dat kleding het niet lang volhield om gedragen te worden, het eindigde vaak snel achterin in mijn kast of onderaan de stapel.

 

Hoe recht en gerechtigheid mijn passie werd

Langzaam maar zeker veranderde er toch iets. Ik merkte dat God mij gebruikte om te bouwen aan Zijn gerechtigheid, en dat zorgde ervoor dat ik meer wilde doen. Mijn interesse begon te groeien rondom fair kleding. Ik keek steeds vaker naar een kledingstuk dat ik goedkoop ergens kocht en ik zag de handen van een klein kindje wat daar keihard aan moest werken en er vrijwel niets voor kreeg. Tegelijk probeerde ik het te negeren want ik wilde mijn “passie” voor winkelen en kleding niet inleveren. Toch leek ik niet te ontkomen aan de gedachten om mij meer te verdiepen in fair kleding. Op internet en in gesprekken leek het steeds terug te komen.

Het was duidelijk voor mij, ik moest er iets mee doen, maar ik vond dit ontzettend moeilijk! Ik moest namelijk datgene inleveren wat ik het allerliefste deed. Lekker goedkoop shoppen!  

Ik koos om het te doen. Eerst een kleine stap. Ik besloot vanaf dat moment alleen nog fair schoenen te kopen. Ik had een nieuw paar schoenen nodig, dus ik kocht mijn eerste paar Fair Trade schoenen. Na het aanschaffen nam ik een filmpje op en verstuurde het naar Danielle om haar te vertellen van mijn aankoop. Ik was er zo blij mee! Elke keer als ik naar mijn schoenen keek ontroerde het mij zo, er gebeurde echt iets van binnen. Ik ervaarde letterlijk Gods gerechtigheid aan mijn voeten. Ik mocht er in wandelen en het voelde fantastisch! Door het te delen groeide mijn verlangen. Ik wilde niet alleen mijn aankoop in schoenen veranderen. Ik wilde echt een verschil maken met alles wat ik kocht.

Recht en gerechtigheid in kleine stapjes

Inmiddels ben ik een paar keer gestruikeld. Zo kocht ik onlangs een nieuwe jurk in mijn favoriete (foute) winkel, moet ik nog steeds wennen aan mijn nieuwe keuze en gaat het af en toe zeer doen wanneer ik niet dat kan doen wat ik altijd graag deed. Maar ik kan met alle zekerheid zeggen dat ik achter mijn keuze sta. Voor mij gaan fair, faith en fashion niet meer los van elkaar.

Bijdragen aan gerechtigheid begint met kleine stapjes. Voor mij startte het met schoenen en langzaam kwam de rest. Mijn hart moest zich aanpassen. We hoeven niet allemaal gelijk radicaal te zijn. Ik geloof dat je hart beetje bij beetje meer gaat kloppen voor dingen die goed zijn, zoals het bedoeld is en zoals God het bedoeld heeft.

Ik hoop dat ik je heb mogen inspireren om eens een goed kijkje te nemen naar je eigen leven. Vraag God eens waar Hij jou wil gebruiken in het bouwen van Zijn koninkrijk.
Wat ik al eerder schreef: God gebruikt iedereen voor iets anders, dat maakt het super bijzonder en speciaal. Begin met iets kleins, het maakt allemaal een verschil!

 

© 2018 - 2021 FairRebel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel