Een origineel belijdenis- of doopcadeau

Heeft iemand in jouw omgeving gekozen om Jezus aan te nemen als Redder en Hem te volgen? Halleluja, wat een feest in de hemel! En ook een feest hier op aarde, omdat de meeste mensen wel een doopfeest of belijdenisfeest geven! En hoe leuk is het om dan een mooi cadeau te geven. In deze blog een paar suggesties doen voor een origineel doop- of belijdeniscadeau.


Op zoek naar een origineel belijdenis- of doopcadeau?


 


Doop of belijdenis is een hoogtepunt

Het meest geniet ik altijd van de verhalen die mensen vertellen hoe zij tot die keuze gekomen zijn. God gaat met ieder een eigen weg en het is bijzonder hoe persoonlijk die verhalen zijn.
In onze gemeente worden deze verhalen in het doopbad verteld voorafgaand aan de doop. En ik weet dat in veel kerken waar mensen belijdenis van hun geloof doen ook de verhalen verteld worden hoe zij tot die keuze zijn gekomen.

Welke cadeau geef je bij doop of belijdenis?

Bij zo’n bijzondere keus hoort natuurlijk een mooi belijdenis- of doopcadeau! Maar wat geef je?
Toen ik belijdenis deed werd ik bedolven onder belijdeniscadeaus, voornamelijk bestaand uit boekjes en gedichtenbundels. Ik was 15 jaar oud. In de gemeente waarin ik toen zat was ik voor die tijd een ‘jonkie’.
Wat ik zelf vooral wilde, is vertellen over deze belangrijke keuze in mijn leven. Ik zocht dus (toen al!) naar aanleidingen om het goede nieuws te delen! Later werd dit de basis voor FairRebel, ons bedrijf in duurzame en eerlijke kleding met een subtiele boodschap die aanleiding geeft tot een geloofsgesprek! In onze shop vind je verschillende leuke items die je cadeau kunt doen bij een belijdenis of doop.

T-shirt ‘I have DECIDED’

Als mensen gedoopt worden door onderdompeling, dan zie je soms dat ze een shirt aan hebben met daarop de tekst: I have DECIDED. Het staat er vaak groot op en opvallend genoeg zag ik nooit iemand ‘in het wild’ lopen met dit t-shirt.

Daar zijn we op ingesprongen, omdat het zo’n fantastische aanleiding is voor een geloofsgesprek. En heel leuk: het t-shirt of de armbandjes worden geregeld gebruikt als doop- of belijdeniscadeau.

Bij het doopcadeau (en ook bij al onze andere items) doen we altijd een kaartje met daarbij uitleg over de tekst, omdat nu eenmaal niet iedereen even makkelijk de woorden vindt. Het is dus bedoeld ter inspiratie.

Het is overigens mijn ervaring dat wanneer iemand net is gedoopt of belijdenis heeft gedaan daar nog erg vol van is. Een gesprek komt dan makkelijk op gaan. En misschien komt het cadeau daardoor nog wel meer tot zijn recht!

Top 3 belijdenis- of doopcadeaus

Ben je op zoek naar een mooi cadeau voor iemand die gedoopt is of belijdenis heeft gedaan? Bekijk dan snel deze drie toppers uit onze webshop.

Nummer 3 - T-shirt 'I have decided' - zwart

Nummer 2 - Armband 'I have decided'

Nummer 1 - T-shirt 'I have decided' - wit

De tekst die we meesturen:

I have DECIDED’. Een uitspraak die christenen doen als ze de keuze hebben gemaakt om Jezus te willen volgen. Je volgt Jezus, omdat je daar zelf voor hebt gekozen. Dit heb ik ook gedaan; en ik kan me indenken dat mensen zich afvragen; waarom heb je dat gedaan? Waarom zou je iemand willen volgen? Veel mensen gaan liever hun eigen weg. Maar de meeste mensen ervaren ook dat het leven hen geregeld op onmogelijke kruispunten brengt. Jezus is de Zoon van God; Hij werd mens en deed ons voor hoe God het leven oorspronkelijk bedoeld had. Jezus koos voor de weg van liefde, zette de ander altijd boven zichzelf en keek om naar mensen naar wie niemand omkeek. Hij is daarin een voorbeeld, die ik graag (zij het ook soms met moeite) wil volgen.

Als ik dus op zo’n onmogelijk kruispunt kom, dan hoef ik me alleen maar af te vragen; wat zou Jezus doen, welke beslissing zou de man nemen, die altijd de juiste beslissingen nam?’ Dat brengt veel rust in mijn leven, omdat ik mij niet steeds af hoef te vragen of ik de juiste beslissing genomen heb. Ik heb één keer besloten Hem te volgen (I have DECIDED) en sindsdien besluit Hij voor mij!

© 2018 - 2021 FairRebel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel