Een origineel belijdenis- of doopcadeau

Heeft iemand in jouw omgeving gekozen om Jezus aan te nemen als Redder en Hem te volgen? Halleluja, wat een feest in de hemel! En ook een feest hier op aarde, omdat de meeste mensen wel een doopfeest of belijdenisfeest geven! En hoe leuk is het om dan een mooi cadeau te geven. In deze blog een paar suggesties doen voor een origineel doop- of belijdeniscadeau.


Op zoek naar een origineel belijdenis- of doopcadeau?


 


Doop of belijdenis is een hoogtepunt

Het meest geniet ik altijd van de verhalen die mensen vertellen hoe zij tot die keuze gekomen zijn. God gaat met ieder een eigen weg en het is bijzonder hoe persoonlijk die verhalen zijn.
In onze gemeente worden deze verhalen in het doopbad verteld voorafgaand aan de doop. En ik weet dat in veel kerken waar mensen belijdenis van hun geloof doen ook de verhalen verteld worden hoe zij tot die keuze zijn gekomen.

Welke cadeau geef je bij doop of belijdenis?

Bij zo’n bijzondere keus hoort natuurlijk een mooi belijdenis- of doopcadeau! Maar wat geef je?
Toen ik belijdenis deed werd ik bedolven onder belijdeniscadeaus, voornamelijk bestaand uit boekjes en gedichtenbundels. Ik was 15 jaar oud. In de gemeente waarin ik toen zat was ik voor die tijd een ‘jonkie’.
Wat ik zelf vooral wilde, is vertellen over deze belangrijke keuze in mijn leven. Ik zocht dus (toen al!) naar aanleidingen om het goede nieuws te delen! Later werd dit de basis voor FairRebel, ons bedrijf in duurzame en eerlijke kleding met een subtiele boodschap die aanleiding geeft tot een geloofsgesprek! In onze shop vind je verschillende leuke items die je cadeau kunt doen bij een belijdenis of doop.

‘I have DECIDED’

Als mensen gedoopt worden door onderdompeling, dan zie je soms dat ze een shirt aan hebben met daarop de tekst: I have DECIDED. Het staat er vaak groot op en opvallend genoeg zag ik nooit iemand ‘in het wild’ lopen met dit t-shirt.

Daar zijn we op ingesprongen, omdat het zo’n fantastische aanleiding is voor een geloofsgesprek. En heel leuk: het t-shirt of de armbandjes worden geregeld gebruikt als doop- of belijdeniscadeau.

Bij het doopcadeau (en ook bij al onze andere items) doen we altijd een kaartje met daarbij uitleg over de tekst, omdat nu eenmaal niet iedereen even makkelijk de woorden vindt. Het is dus bedoeld ter inspiratie.

Het is overigens mijn ervaring dat wanneer iemand net is gedoopt of belijdenis heeft gedaan daar nog erg vol van is. Een gesprek komt dan makkelijk op gaan. En misschien komt het cadeau daardoor nog wel meer tot zijn recht!

Top 3 belijdenis- of doopcadeaus

Ben je op zoek naar een mooi cadeau voor iemand die gedoopt is of belijdenis heeft gedaan? Bekijk dan snel deze drie toppers uit onze webshop.

Nummer 3 - unisex T-shirt 'Principle Promise' - in 2 kleuren

Nummer 2 - Armband 'I have decided'

Nummer 1 - T-shirt 'I have decided' - wit

Kaartje met tekst die we meesturen bij T-shirt en armband 'I have decided':

I have DECIDED’. Een uitspraak die christenen doen als ze de keuze hebben gemaakt om Jezus te willen volgen. Je volgt Jezus, omdat je daar zelf voor hebt gekozen. Dit heb ik ook gedaan; en ik kan me indenken dat mensen zich afvragen; waarom heb je dat gedaan? Waarom zou je iemand willen volgen? Veel mensen gaan liever hun eigen weg. Maar de meeste mensen ervaren ook dat het leven hen geregeld op onmogelijke kruispunten brengt. Jezus is de Zoon van God; Hij werd mens en deed ons voor hoe God het leven oorspronkelijk bedoeld had. Jezus koos voor de weg van liefde, zette de ander altijd boven zichzelf en keek om naar mensen naar wie niemand omkeek. Hij is daarin een voorbeeld, die ik graag (zij het ook soms met moeite) wil volgen.

Als ik dus op zo’n onmogelijk kruispunt kom, dan hoef ik me alleen maar af te vragen; wat zou Jezus doen, welke beslissing zou de man nemen, die altijd de juiste beslissingen nam?’ Dat brengt veel rust in mijn leven, omdat ik mij niet steeds af hoef te vragen of ik de juiste beslissing genomen heb. Ik heb één keer besloten Hem te volgen (I have DECIDED) en sindsdien besluit Hij voor mij!

Kaartje met tekst die we meesturen bij T-shirt 'Principle Promise':

Principes en beloften. Ze horen bij elkaar. Niet als een ‘formule’, maar meer als iets wat onlosmakelijk met elkaar verbonden is. Als je sport, voel je je fit, als je op tijd naar bed gaat, sta je uitgerust op. Onder normale omstandigheden zouden deze principes en de uitkomst ervan kloppen. De Bijbel staat ook vol met principes en beloften. God leert ons bepaalde manieren van doen en leven en verbindt daar beloften aan. God is betrouwbaar en komt na wat Hij belooft.

Toch lijkt niet altijd te gebeuren wat Hij belooft. Dat is verwarrend. De vraag is alleen of we ons vooral gefocust hebben op die belofte, of dat we begrepen hebben welk principe er bij de belofte hoort…

God wordt snel weggezet als onbetrouwbaar als het niet gaat zoals wij denken dat Hij wel beloofd had. Mijn ervaring is dat ik mag leren om te leven volgens zijn principes! En dán volgen zijn beloften. En dat gaat dan vaak op een heel andere manier dan ik zelf had bedacht: beter, wonderlijker, zoals alleen God het kan bedenken.

Zo is Mattheus 6:33 een principe, gevolgd door een belofte:“Zoek liever eerst het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden.”

Laten we leren ons te richten op Gods principes en dan te vertrouwen dat Hij zijn beloften altijd nakomt. En dan het mooiste stuk: er zit geen houdbaarheidsdatum aan Gods principes en beloften! Je kunt zo lang je leeft, elk moment (opnieuw) instappen. God is altijd daar.

© 2018 - 2022 FairRebel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel