Leaves the 99

‘Anders was ik nu in Irak geweest.’ Deze zin ging de hele week met me mee. Anders was ik nu in Irak geweest met de Muskathlon, om samen met andere deelnemers vervolgde broers en zussen te ontmoeten, van hen te leren en hen te bemoedigen. Meer dan een jaar heb ik hier naar toegeleefd, getraind, donateurs geworven en vooral veel gebeden. Wat kan er veel veranderen in een paar maanden tijd! Landen kleuren rood, duizenden mensen raken besmet of sterven door Covid19. De reis is uitgesteld.

Vanmorgen rende ik door de polder, de zon op mijn gezicht, maar tranen over mijn wangen. Wat had ik het graag anders gewenst. Wat had ik graag daar mijn kilometers gemaakt, om te rennen voor recht en hoop. Terwijl ik God aanriep, keek ik naar mijn armbandje. ‘Leaves the 99’. En ik besefte, dat mijn verlangen om uit te stappen en God achterna te gaan de laatste maanden anders ingekleurd is door God, genuanceerd is geworden. Dat armbandje is voor mij een dagelijkse aansporing om op zoek te gaan naar die ene, die God nog niet kent, die afgedwaald is of uit het zicht. Elke morgen wanneer ik het armbandje om doe, is het mijn gebed, om open ogen en open oren te hebben. En wanneer je zo de dag doorgaat, verrast God je met nieuwe ideeën, mooie ontmoetingen of grappige invallen. Zo leer ik een moeder lezen met een hele eenvoudige kinderbijbel, gaat er een pannetje eten naar een echtpaar in de straat als ‘kadootje van God’ en mag ik een Arabische bijbel weggeven aan een Syrische oma.

‘Leaves the 99.’ Ga met dit motto op weg. Daar hoef je niet voor naar Irak, hoe bijzonder ook. Dat begint bij je eigen huis, je straat en je wijk. Bid voor wie God op je weg brengt en sta er voor open. Weet dat je overvloedig tot zegen zult zijn en de zegen terug ontvangt.

 ‘Hij heeft Mij gezonden om aan armen het Evangelie te verkondigen, om te genezen die gebroken van hart zijn, om aan gevangenen vrijlating te prediken en aan blinden het gezichtsvermogen, om verslagenen weg te zenden in vrijheid, om het jaar van het welbehagen van de Heere te prediken.’ (Lukas 4:18 en 19)

Deze blog is geschreven door Anne-Minke Hakvoort.
Bron: https://anneminkehakvoort.wordpress.com/2020/10/10/leaves-the-99/ 

© 2018 - 2022 FairRebel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel